owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

View previous topic View next topic Go down

owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

Post by isotonik on Thu 13 Mar 2008, 11:08 am

Pada suatu malam yang
hening dan sunyi di lebuhraya utara
selatan kelihatan sebuah kancil putih
tersadai di sebelah lane kerosakan.Ada
orang tua yang berdiri
disebelahnya,pemilik kancil tu sedang
berjalan kehulu kehilir cuba menahan
kereta supaya membantu.tidak ada
sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba
datangla sebuah kereta evo 7 berhenti
di sebelah kancil tadi.

"ada apa nie pakcik,kereta
rosak ke?"tanya pemuda berusia dalam
lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap
pakcik tu simple aje.... "ok,cam
nie,saya ada tali nanti saya ikat kat
kereta saya dan saya tarik kereta
pakcik sampai tol"mamat nie bagi
idea. "worrait gak
tu...",tapi....nanti kalau pakcik rasa
awak bawak laju pakcik akan hon dan
bagi high beam" "ok pakcik"..mamat nie
pun ikatlah tali kat kereta kancil
didepan dan hujungnya diikat
dibelakang bumper evonye. dia pun
jalanla..dengan slow dan berhati-
hati.Dalam lima kilometer mamat nie
laju le sikit,apalagi pakcik tu pun
hon dan bagi high beam la kat mamat
tu.Mamat tu pun slowkan balik..
Tiba-tiba ada sebuah
ferrari datang dari belakang dan press
minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa
muda patang dicabar, dia pun tekan la
minyak rapat nak kejar ferrari
nie...lupa la pulak dia dengan kancil
org tua yg diikat kat belakang kereta
dia. Orang tua tu punya la hangin satu
badan,dia pun hon dan bagi hi beam
bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak
sedar dah angin punya pasal.Kebetulan
pilak polis ada buat speed trap kat
bawah jambatan. Vrooommm......bedesup
peginye... ini dah lebih speed limit
nie...kate polis nie..cecah 250kmj
memasing nie... dia pun contact la
kengkawan dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yg laju
nie... "over..over,ada tiga buah
kenderaan memandu melebihi had
laju,sebuah ferrari,sebuah evo7 dan
sebuah lagi kalau aku cakap korang
mesti tak percaye punye.........sebuah
kancil putih tengah cucuk angin evo7
tu dan bagi hon dan hi beam nak
potong!!!'

isotonik
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 52
Age : 27
Location : pahang
Intake : julai 2007
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

Post by Guest on Thu 13 Mar 2008, 11:20 am

Wakakaka..

lawak seh citer ko ni..

HuHuHu.. leh masuk RAJA LAWAK..

cian pakcik keta kancil tu..

polis tu mesT tpranjat berok tgk KANCIL nk potong evo7...

khakhakha lol!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

Post by ibnu_laden on Sat 31 May 2008, 12:08 pm

tapi sayang cite tu tak habis...
aku rase pakcik tu kene saman gak sebab tak pakai tali pnggang keldar

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

Post by LuncaiGreat on Wed 04 Jun 2008, 5:04 pm

aku ingat pakcik tu kantoi no flat...nmpk dari blakang kete die je...tp lawak gak cite ko ni...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

Post by qaleq on Thu 05 Jun 2008, 12:54 pm

pe no plat dia.. meh aku check..

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: owg tua sempoi.....Lumba Kereta...

Post by Sponsored content Today at 12:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum