celeron M tu mcm mner....

View previous topic View next topic Go down

celeron M tu mcm mner....

Post by andy_phg on Thu 13 Mar 2008, 12:23 am

kalo korg tau la.......
aku tau mmg celeron tu xbgus......
tpi abg aku dh blikn nk bwt mcm mner........
so aku nk tnyer korg yg heckers2 blako nie......
celerom M nie bleh msuk RAM smpai bper?????
yg limited la.............
RAM aku dh bli, tpi aku tkut nk upgrade la........
tkut prosessor trbkr lorh........
so aper pndpt korg sume????
important

andy_phg
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 19
Age : 26
Location : kota tinggi johor
Intake : julai 2007
Registration date : 2008-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Thu 13 Mar 2008, 1:11 am

andy_phg wrote:kalo korg tau la.......
aku tau mmg celeron tu xbgus......
tpi abg aku dh blikn nk bwt mcm mner........
so aku nk tnyer korg yg heckers2 blako nie......
celerom M nie bleh msuk RAM smpai bper?????
yg limited la.............
RAM aku dh bli, tpi aku tkut nk upgrade la........
tkut prosessor trbkr lorh........
so aper pndpt korg sume????
important


setakat ni aku xde lagik alami masalah kerana RAM. Processor leh terbako..

bese yg wat Processor terbako disbbkan:
Cream penyejuk xde!
Kipas processor xidop!
Lintar Pintas!
Over volt dari Power Supply!

Aku suggestkan..
utk best..
Processor 2.o ghz kebawah
ko pakai jek ram 512mb dh besh..
xde masalah gak kalo ko pakai ram 1gb keatas
cuma xbrape stable lar dari segi hardware...

kalo processor up 2.0ghz..
ko pakai je ar 1gb ke atas..
xde masalah gak ko pakai ram 1gb kebawah
cuma slow sket ar time copy n paste..
installing.. jd lmbt sket...

anyway... len2 pandangan??

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by TheSubtleArts on Tue 18 Mar 2008, 10:46 am

aku bab2 hardware compitablity ni kurang pandai..
tggu pandangan ayip..mane si ayip nih..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by jozey on Tue 01 Apr 2008, 11:58 pm

.:DaKMuO:. wrote:
andy_phg wrote:kalo korg tau la.......
aku tau mmg celeron tu xbgus......
tpi abg aku dh blikn nk bwt mcm mner........
so aku nk tnyer korg yg heckers2 blako nie......
celerom M nie bleh msuk RAM smpai bper?????
yg limited la.............
RAM aku dh bli, tpi aku tkut nk upgrade la........
tkut prosessor trbkr lorh........
so aper pndpt korg sume????
important


setakat ni aku xde lagik alami masalah kerana RAM. Processor leh terbako..

bese yg wat Processor terbako disbbkan:
Cream penyejuk xde!
Kipas processor xidop!
Lintar Pintas!
Over volt dari Power Supply!

Aku suggestkan..
utk best..
Processor 2.o ghz kebawah
ko pakai jek ram 512mb dh besh..
xde masalah gak kalo ko pakai ram 1gb keatas
cuma xbrape stable lar dari segi hardware...

kalo processor up 2.0ghz..
ko pakai je ar 1gb ke atas..
xde masalah gak ko pakai ram 1gb kebawah
cuma slow sket ar time copy n paste..
installing.. jd lmbt sket...

anyway... len2 pandangan??




haloo haloo haloo...
celeron M pn da power da la wei...
rilek je r...
ko setting skit kat regedit, msconfig,+++ pn da boley ape..
ko x cayer g tanyer ameer kn kn...
aku punyer pn pakai celeron m gak, boley tahan la, cme slalu hang coz ram aku cme 256 jer...
hahahha....
tapi hdd aku da penuh...
ksimpulannya, seting boley jd banyak men pranan...
huhuh

jozey
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 12
Age : 28
Location : Batu Pahat
Intake : Julai 2006
Registration date : 2008-03-11

View user profile http://www.jozey.tk

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by TheSubtleArts on Wed 02 Apr 2008, 8:34 am

btol2...tp bkn setting istilahnye...TWEAK segala mcm sotware korng..tmsk os..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Tue 08 Apr 2008, 11:43 am

jozey wrote:
haloo haloo haloo...
celeron M pn da power da la wei...
rilek je r...
ko setting skit kat regedit, msconfig,+++ pn da boley ape..
ko x cayer g tanyer ameer kn kn...
aku punyer pn pakai celeron m gak, boley tahan la, cme slalu hang coz ram aku cme 256 jer...
hahahha....
tapi hdd aku da penuh...
ksimpulannya, seting boley jd banyak men pranan...
huhuh



iyer lar... aku iyekan jek... huhuhuh....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by TheSubtleArts on Tue 08 Apr 2008, 2:05 pm

huhuh...iyekan la ye dakmuo kat dak2 nih...heheh

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Fri 11 Apr 2008, 11:00 am

ye ar...

x kang majok lak adik2 aku ni..

dak jozey ni pn menggelabah gak explore laptop dia tu..

aku tgk.. de gaya nk jadik hacker... tp xcukup EXPLORE lar...

teruskan...

nk ajo xleh... blajo la sndr...
(cam de ar lacture kat PMS tu)

Laughing

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by TheSubtleArts on Fri 11 Apr 2008, 2:55 pm

.:DaKMuO:. wrote:ye ar...

x kang majok lak adik2 aku ni..

dak jozey ni pn menggelabah gak explore laptop dia tu..

aku tgk.. de gaya nk jadik hacker... tp xcukup EXPLORE lar...

teruskan...

nk ajo xleh... blajo la sndr...
(cam de ar lacture kat PMS tu)

Laughing


HUAHUAHUA...░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░...
HACK TO LEARN..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by `~melydia~` on Sat 12 Apr 2008, 3:53 pm

celeron tak power la woi..

sape pakai mmg rugi..

tp klau desktop,jgn risau...

bley upgrade pegi Pentium 4..

socket tetap sama,xpyah pkai board lain..sebab ada P4 yg pkai socket 478..

klau celeron notebook,haaaa..ko tunggu la stahun lg..babai la jawabnye..

`~melydia~`
Murid bijak darjah 4
Murid bijak darjah 4

Number of posts : 212
Age : 31
Location : Long Beach
Intake : January 2005
Registration date : 2008-03-10

View user profile http://www.myspace.com/postinor

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Sun 13 Apr 2008, 8:00 am

`~melydia~` wrote:celeron tak power la woi..

sape pakai mmg rugi..

tp klau desktop,jgn risau...

bley upgrade pegi Pentium 4..

socket tetap sama,xpyah pkai board lain..sebab ada P4 yg pkai socket 478..

klau celeron notebook,haaaa..ko tunggu la stahun lg..babai la jawabnye..

x lar bang...

celeron ok....

jgn riso.. yg penting RAM ko balance.. so PROCESS pada PROCESSOR xmembebankan sgt..
so, dpt ar kurangkan kepanasan tu..

lg lak pakai ar cooler bang oik..
skang mcm2 brand de cooler utk laptop...

lol...


DONT LEARN TO HACK..
HACK TO LEARN...
HACK WITH mkn gula2 hack!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by ikillmyjuliet on Mon 14 Apr 2008, 12:58 am

pakai je mane yg mampu dan mana yg ade.....
jangan berlagak lebey......
pakai dengan baek dan cermat maka lebey lama tahan la barang tue....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Tue 15 Apr 2008, 4:15 pm

ikillmyjuliet wrote:pakai je mane yg mampu dan mana yg ade.....
jangan berlagak lebey......
pakai dengan baek dan cermat maka lebey lama tahan la barang tue....


TEKNOLOGI bang oik..

arus kemajuan teknologi ni laju...

kalo xfollow... kita cam org yg mundur...

teknologi kat m'sia ni pn dah jauh ketinggalan....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by ikillmyjuliet on Tue 15 Apr 2008, 11:34 pm

.:DaKMuO:. wrote:
ikillmyjuliet wrote:pakai je mane yg mampu dan mana yg ade.....
jangan berlagak lebey......
pakai dengan baek dan cermat maka lebey lama tahan la barang tue....


TEKNOLOGI bang oik..

arus kemajuan teknologi ni laju...

kalo xfollow... kita cam org yg mundur...

teknologi kat m'sia ni pn dah jauh ketinggalan....

memang la TEKNOLOGI....
tp kte juga harus lah memikirkn kemampuan diri sendiri......
dan adakah mende yg kte kejar tu akan memudaratkn diri sendiri...

ade paham klu????

_________________

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Wed 16 Apr 2008, 7:40 am

ikillmyjuliet wrote:
.:DaKMuO:. wrote:
ikillmyjuliet wrote:pakai je mane yg mampu dan mana yg ade.....
jangan berlagak lebey......
pakai dengan baek dan cermat maka lebey lama tahan la barang tue....


TEKNOLOGI bang oik..

arus kemajuan teknologi ni laju...

kalo xfollow... kita cam org yg mundur...

teknologi kat m'sia ni pn dah jauh ketinggalan....

memang la TEKNOLOGI....
tp kte juga harus lah memikirkn kemampuan diri sendiri......
dan adakah mende yg kte kejar tu akan memudaratkn diri sendiri...

ade paham klu????

Bro... xsemestinya nk kejo teknologi tu perlukan wang ringgit..
kat tenet ni byk sumber yg xperlu ko kluarkan sesen pn untuk dptkan informasi tbaru..
juz find it n google kan jek diri tu..
SELAM bak kata BOSS BOYOT..

Jalan mesti kehadapan.. bukan ke belakang.. Laughing cam iklan la plak..


MAJU LA PMS ARMY untuk dak2 PMS bukan PMS!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by LuncaiGreat on Wed 04 Jun 2008, 12:10 pm

celeron M tu pada aku leh dipkai la...x power x slow...kire average la...
kene tgk ko nk watpe ngan laptop tu..kalau skadar taip menaip xpe la,kalau nk masuk software gempak2 x dapat jek...biar ram ko beso mane pn..cpu(processor) ni kire cam otak pc la..otak lembap badan pn lembap x kire la otot beso ke ape...

ram lak xkn membakar cpu or other component....kalau betul x support pn die x kuor display..tggl kn blk ape ssh...ram ni x kire nk masuk brape pn tp standard celeron M around 256MB je..jgn cakap x cukup,kene tgk cpu ko sendiri...RAM 1GB skalipun kalau cpu kecik,x guna gak..startup laju tp nk process software lambat gile...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by qaleq on Sun 08 Jun 2008, 1:45 pm

nsib komp 2 mmg la lembab

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by LuncaiGreat on Mon 09 Jun 2008, 11:16 am

hehehe...trima jela..

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by ikillmyjuliet on Mon 09 Jun 2008, 1:06 pm

aku paham˛....mende nie kene pk logik je kn....
kadang˛ tue aku puas pk nk terang kn kt orang....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by LuncaiGreat on Wed 11 Jun 2008, 10:19 am

hehehe...kalau tau x salah terangkn...tolong mane yg perlu...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Guest on Wed 11 Jun 2008, 4:01 pm

Skang AMD de kuarkan produk baru diorang...

SPIDER Core 3... tgk ar power giler....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by qaleq on Fri 11 Jul 2008, 12:42 pm

andy_phg wrote:kalo korg tau la.......
aku tau mmg celeron tu xbgus......
tpi abg aku dh blikn nk bwt mcm mner........
so aku nk tnyer korg yg heckers2 blako nie......
celerom M nie bleh msuk RAM smpai bper?????
yg limited la.............
RAM aku dh bli, tpi aku tkut nk upgrade la........
tkut prosessor trbkr lorh........
so aper pndpt korg sume????
important


nsik dah jd bubur la kawan

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by LuncaiGreat on Fri 01 Aug 2008, 3:57 pm

jawabnye beli je bru..hahahaha...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by qaleq on Mon 04 Aug 2008, 9:28 am

yer la beli jer bru... duit loan byk lg

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: celeron M tu mcm mner....

Post by Sponsored content Today at 10:14 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum