KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

View previous topic View next topic Go down

KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Sat 21 Jun 2008, 11:58 pm


_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by ikillmyjuliet on Mon 23 Jun 2008, 1:32 am

ko pegey x??????

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Mon 23 Jun 2008, 6:05 pm

insyaAllah..aku ingt nk merempat kat sane..nk cari t-shirt r kat ctu..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by TheSubtleArts on Mon 23 Jun 2008, 11:25 pm

5 july ala tindih dgn canon punye class la...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Tue 24 Jun 2008, 4:02 am

class photographer ke bro..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Tue 24 Jun 2008, 4:03 am

kat sane, bkn je leh lyn lagu tp ade booth jualan..antaranye:


01.
Booth jualan pakaian berjenama tempatan
02.
Booth jualan pakaian bundle (perniaga terpilih)
03.
Booth jualan cd, dvd, vcd artis/band tempatan
04.
Booth menjual stiker pelekat, aksesori, kasut lukisan tangan dan merchandise dari band-band tempatan
05.
Booth menjual poster, gelleri seni dari remaja
06.
Booth untuk penganjur mempromosikan produk
07.
Seksyen promosi/jualan oleh syarikat rakaman muzik tempatan (indie label)

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by ikillmyjuliet on Wed 25 Jun 2008, 6:43 am

aku nk pegey tp duit x brape nk lebat ar.....
camne ek?????
duit2......

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by shuk on Wed 25 Jun 2008, 3:13 pm

macam best jek... korang kalo pg hello2 aku k..

shuk
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 328
Age : 31
Location : PJ
Intake : DUNNO
Registration date : 2008-03-05

View user profile

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by TheSubtleArts on Wed 25 Jun 2008, 3:32 pm

zackmuska wrote:class photographer ke bro..

ade lighting and flash punye class...
lagi satu betindih dg jom heboh kat JB..aku kene jage booth abg aku...ala............................

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Wed 25 Jun 2008, 4:48 pm

shuk wrote:macam best jek... korang kalo pg hello2 aku k..

shook..aku nk g...join aku nk..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Wed 25 Jun 2008, 4:52 pm

TheSubtleArts wrote:
zackmuska wrote:class photographer ke bro..

ade lighting and flash punye class...
lagi satu betindih dg jom heboh kat JB..aku kene jage booth abg aku...ala............................

abg ko jg booth pe bro..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by TheSubtleArts on Wed 25 Jun 2008, 5:07 pm

abg aku bukak kedai perfume kat danga bay tu..
so mase jom hebeh yg semak n ramai org tu abg aku buat promo skali...aku and family ler yg jage...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Thu 26 Jun 2008, 3:06 am

o000oo..t bwk la aku g jln2 kat danga bay tu..xpernah sampai pun aku ctu..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by TheSubtleArts on Thu 26 Jun 2008, 10:49 am

turon ar...x turon cmne nk sampai..
bwk la...dat chinese look girl tu skali...















||zackmylisa||

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by shuk on Thu 26 Jun 2008, 11:55 am

zackmuska wrote:
shuk wrote:macam best jek... korang kalo pg hello2 aku k..

shook..aku nk g...join aku nk..


nnti aku msg2 ko.. aku mmg nk pg.. ko naek kl bile??

shuk
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 328
Age : 31
Location : PJ
Intake : DUNNO
Registration date : 2008-03-05

View user profile

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Sat 28 Jun 2008, 3:09 pm

4 or 5hb ni..t aku msg ko konpomkan k..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Sat 28 Jun 2008, 3:10 pm

TheSubtleArts wrote:turon ar...x turon cmne nk sampai..
bwk la...dat chinese look girl tu skali...

ye...nnt aku bwk.. ckp














||zackmylisa||

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Sat 05 Jul 2008, 3:22 am


_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by TheSubtleArts on Sat 05 Jul 2008, 1:46 pm

cis sungguh jeles aku...
kat JB every Sat & Sun ade gig....xterlarat aku nk post kat sini..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Sat 05 Jul 2008, 6:05 pm

smlm aku lepak skali ngan pijie bittersweet time soundcheck..die dtg ngan awek die..line up yg len xdtg lg..
FYI, aku skrg bz ngan prog clickachild..aku jd volunteer dieorg..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by TheSubtleArts on Sat 05 Jul 2008, 8:59 pm

zackmuska wrote:smlm aku lepak skali ngan pijie bittersweet time soundcheck..die dtg ngan awek die..line up yg len xdtg lg..
FYI, aku skrg bz ngan prog clickachild..aku jd volunteer dieorg..

hwalaweh ape tu.. click a child best la....dah men underground sey.....giler ar...rabak sey...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by zackmuska on Sun 06 Jul 2008, 4:05 am

bhibur smbil beramal..yg mne leh tolong kite tlg..xleh wang ringgit, kite sumbang tenaga or idea kn..asalkn xmyimpang dr objektif asal dh..slagi die tolong bdk n bt xtvt kemasyarakatan, aku akn support dieorg..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by qaleq on Wed 09 Jul 2008, 10:36 am

PARA pemuzik independent (indie) di negara ini bukanlah seperti pemuzik atau penyanyi aliran arus perdana lain yang sering mendapat liputan cukup meluas daripada pihak media cetak dan media elektronik serta penganjur pertunjukan pentas.
Bagaimanapun, di sebalik kekurangan itu, para pemuzik indie tetap mempunyai kalangan peminatnya yang tersendiri.
Mereka saling bantu membantu bagi mengangkat martabat dan populariti genre tersebut.
Perkembangan pesat dan sambutan hangat para peminat itu dapat dilihat pada Festival Muzik Indie Kuala Lumpur 08 (KL Indie Fest 08) apabila ia disaksikan oleh lebih 5,000 penonton ketika ia diadakan di Menara Kuala Lumpur (KL), baru-baru ini.
Penyelaras Media dan Persembahan Menara KL, Suhaily Sahad berkata, pihaknya tidak menjangka sambutan para peminat muzik indie terhadap festival yang pertama kali diadakan di menara itu mendapat sambutan yang di luar jangkaan.
“Kami tidak menjangka lebih 5,000 peminat datang menyaksikan persembahan ini. Ini kerana, bahagian teres Menara KL yang dijadikan tempat konsert itu diadakan hanya mampu menampung sekitar 4,000 penonton sahaja.
“Mungkin pada masa depan, suatu tempat yang lebih besar patut difikirkan bagi menampung jumlah peminat yang seramai itu,” katanya ketika ditemui pada festival itu yang dijayakan oleh kira-kira 20 buah kumpulan indie tempatan.
Jelas Suhaily, festival itu bukan setakat memenuhi permintaan terhadap muzik indie yang semakin popular tetapi secara tidak langsung acara yang dimulakan pada 3, 4 dan 5 Julai itu juga mampu untuk mempopularkan lagi Menara KL.
Pada festival yang mengenakan harga tiket RM25 itu, pelbagai acara telah diadakan sepanjang tiga hari ia berlangsung di mana hari ketiga merupakan kemuncaknya dengan menyaksikan konsert berlangsung selama hampir 12 jam tanpa henti.
Difahamkan sambutan KL Indie Fest 08 amat menggalakkan kerana ia merupakan festival terbesar pernah diadakan di negara ini selain Konsert Rock The World yang kebetulan sudah hampir dua tahun tidak dianjurkan.
Selain pihak penganjur, para pemuzik indie yang ░░░░░ menjayakan festival itu juga meluahkan perasaan gembira mereka bukan sahaja atas sambutan para peminat tetapi juga sokongan daripada pihak-pihak kerajaan.
Contohnya, pada festival itu, para pengunjung menurunkan tandatangan mereka pada sebuah banner panjang sebagai tanda sokongan terhadap industri muzik tempatan dan akan diserahkan kepada Kementerian Penerangan Malaysia.
Membuka mata
Secara simboliknya, ia sebagai suatu sokongan moral daripada industri muzik bagi mengangkat semula martabat para pemuzik tempatan supaya lebih berdaya saing terutamanya dengan artis-artis dari luar negara pada masa depan.
Vokalis kumpulan Old Automatic Garbage (OAG), Radhi misalnya, terharu dengan pihak-pihak tertentu terutamanya kerajaan yang begitu peka dan memahami perjuangan para pemuzik indie dalam memajukan industri muzik tempatan.
“Sejak kebelakangan ini, saya bersyukur dan terharu kerana banyak pihak mula membuka mata kepada para pemuzik indie. Selepas bersama OAG sejak awal tahun 1990-an, baru kini saya tengok perubahan drastik seperti ini,” ujarnya.
Sepanjang festival itu, pelbagai aktiviti telah diadakan antaranya gerai-gerai yang menjual barangan para pemuzik indie tempatan seperti kemeja-T, pelekat, poster, kasut, cakera padat serta kempen gaya hidup cara sihat.
Sejumlah wang hasil daripada kutipan tiket festival itu akan disalurkan kepada badan-badan yang memerlukan termasuklah ke Rumah Anak-Anak Yatim Darul Izzah, Bangi, Selangor sebagai salah satu tanggungjawab ░░░░░ pihak penganjur.
Persembahan festival itu dimulakan pada pukul 1 petang dan berakhir hingga awal pagi dengan menyaksikan banyak kumpulan yang popular beraksi pada penghujung persembahan, misalnya kumpulan The Pilgrims.

Kumpulan-kumpulan yang menjayakan festival itu antaranya Meet Uncle Hussein yang kini sedang top dengan lagu-lagu mereka yang agak bingit seperti Lalala Kerjalah, Dari Di Bawah Angin dan Lagu Untuk Mu telah menarik perhatian ramai.

Selain itu persembahan kumpulan-kumpulan seperti Aggrobeats, The Officials, ACAB, Roots N Boots, Bitterwseet, The Times, Stone Garden, Dead Mushroom, Julies Love, Skuda-Skudip dan Sinopsis juga tidak kurang hebat.

Menariknya, KL Indie Fest 08 yang diadakan di kawasan terbuka itu menampilkan banyak perkembangan terbaru daripada segi kelainan genre muzik dan kreativiti yang cuba diketengahkan oleh kumpulan-kumpulan ░░░░░.

Memandangkan sambutan hebat KL Indie Fest 08, difahamkan pihak penganjur mungkin akan menjadikannya sebagai suatu acara tahunan tetapi suatu lokasi yang lebih besar haruslah difikirkan bagi menjayakan festival tersebut.

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: KL Indie Fest 08: Peamers.......Show Ur Loyalty!!

Post by Sponsored content Today at 11:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum