CITA-CITA SAYA....

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Fri 20 Jun 2008, 5:19 pm

korang igt x mase zaman skola korang dulu cita2 korang nk jadi ape???
tapi itu dulu,aku yakin ramai dah ubah cita2..
mcm dulu nk jadi askar,skang nk jadi terrorist..
dulu nak jadi polis,skang nk jadi ketua polis negara...

waktu,umur,kematangan dan zaman mengubah semua tu...
so jom kongsi cita-cita korang..

xkesah la pape pon cita-cita korang...so tujuan aku bukak topic ni kita ceritakan target hidup dan masa depan kita..

syarat nak post:
MESTI bemula dgn:

Cita-cita ku...

contoh:Cita-cita ku nak jadi seorang bisnesman,bisnesman yang bla...bla...bla..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by qaleq on Fri 20 Jun 2008, 5:54 pm

cita2 aku sentiasa berubah nk jadi askar, doctor, pguam, sastrawan, tp sekarang jd JTK jer

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by zackmuska on Fri 20 Jun 2008, 9:03 pm

cita2 aku ms kecik mule2 nk jd footballer cm beckham, pastu tukar jd saintis, then tukar lg time sklh mngh nak jd ahli geologi then yg plg latest nk jd usahawan..insyaAllah..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by shuk on Sat 21 Jun 2008, 11:26 am

cita-cita aku... mase kecik nk jadi bomba.. skrg ni ade cite2 nk
deco landscape n nk bukak kedai bunga..

shuk
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 328
Age : 31
Location : PJ
Intake : DUNNO
Registration date : 2008-03-05

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by <<pisces gurlz>& on Sat 21 Jun 2008, 2:59 pm

cita2 aku dulu
aku nak jadi polis,,
tapi ap kan daya x kesampaian
sebab aku tak ckup inci,,,
Very Happy

<<pisces gurlz>&
Murid bijak darjah 4
Murid bijak darjah 4

Number of posts : 147
Age : 30
Location : nilai
Intake : second
Registration date : 2008-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by zackmuska on Sat 21 Jun 2008, 8:40 pm

ko pun xckup inci ke mas..kalau aku yela...pempuan bkn 148cm je ke die nak..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by ikillmyjuliet on Mon 23 Jun 2008, 1:18 am

cita cita ku adalah ingin menjadi peguam,kemudian nk jadi cikgu, kemudian nk jadi usahawan dan kerja sampingan yg mendatang kn duit!!!!!!!!!


yg paling nk jadi orang seni

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Mon 23 Jun 2008, 9:55 am

cita2 aku plak..
(zaman berangan)
aku dulu nk jadi bank officer(mase skola rendah derjah satu,konon bleh pegang duit byk,tecapai gak tp bkn bank officer,ATM officer(mskkn duit dlm atm machine-"sbln je keje") )

(zaman seni (music)-kononē confident dgn ape yg bkl aku capai)
naik skola menengah aku dicuci minda dgn music2 era moden dan ilmu pengetahuan bermain biola sampai gred 2 jer pastu aku quit,*maka cita2 aku nk jadi sound engineer+ade band sendiri...
ade band tapi kekal selama setahun jer..sebab semua ade haluan sendiri.
(main lagu ala2 deftones+love me butch)
tp cita2 tu x kesampaian ats sbb course yg mahal(kat ICOM-international college of music) so aku beralih arah..

(zaman cyber-IT)
abes skola aku smbg blaja kat 2 kolej..
ehh x..mase skola lagi aku amek short course kat UTM (sijil) dlm Application DEvelopment Programming,aku didedahkan pada C++,C,C#,VB6,HTML,VB.net.. dan macam2 lagi bahasa yg aku mls nk igt..course ni sebenarnya aku amek dpd form 4 lagi..nk kate short course x gak sampai 2 thn stgh baru abes..so pertengahan 2004 aku tamat...
*mse ni cita2 aku nk jadi programmer(kononē)

(zaman seni-pengkomputeran (graphic design))
aku sambong blaja kat cosmopoint JB aku amek course graphic design...seronok la gak, aku dpt rase 2 sem jer..tapi x kekal lame sebab dapat panggilan tawaran belajar kat politeknik al muadzam shah...
*mase ni cita2 aku nk jadi seorang designer website ke,billlboard ke,signboard ke,bukak company advertising ke,bukak company magazine..
*mase ni nk jd freelance fotografer
Dan mase ni gak la aku minat dgn gambar2,seni fotografi and so on..
dats y aku suke adobe photoshop+camera..



(zaman IT)
zaman paling best dlm hidop aku...
sepanjang 2 thn aku mendapat ilmu...paling best dpt kawan...
mase zaman ni aku mls nk citer sbb korang semua alami gak ape yg aku rase..
so aku just cerita cita2 aku..
aku nk jadi webmaster+web designer+web architech+semua yg kene mengena dgn web..
*cita2 aku nk jd webmaster la......xkesah keje sendiri atau dgn org..

(skarang)
skang semua yg aku cita2 kan ade yg dpt ade yg xdpt..
1.nk jadi pegawai bank,xdpt tapi pernah gak keje dgn duit...
2.nk jadi sound engineer jauh skali,nk ade band tu rase gak la(aku bassist influence dpd violin yg ade 4 string gak)...
3.nk jd designer merase gak..aku buat design FORUM PeaMerS,sgala design aku buat sendiri..nk jd freelance fotografer yg ni tercapai kot...nk bukak company sendiri tu insyaAllah..
4.nk jadi webmaster,alhamdulillah...aku berjaya gak buat Forum ni,walaupon free and dah sedia ada..tpi nk maintain bkn senang...

kesimpulan nya...
ade cite2 yg dah tercapai,ade yg blm ade yg xmungkin,dan ade yg bakal dicapai, so target aku aku nk bersara dpd jadi technician kerajaan ni pada umur 45-50 aku nk bukak company sendiri(hasil dpd investment aku skang ni..insyaAllah)..

CITA-CITA AKU SKARANG NI nk bukak company yg menjalankan fotografi+web designing+advertising...nilah target atau cita2 aku..sekian..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by qaleq on Mon 23 Jun 2008, 10:22 am

bgus impian ko nie.. leh aku jdkan panduan dalm menuju kehidupan aku nie

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Mon 23 Jun 2008, 12:55 pm

itu la h cita2 aku..ini lah aku tetapkan...dan akan aku usahakan..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by shuk on Mon 23 Jun 2008, 1:38 pm

fizal...kamu sungguh tamak lobak.. huhuhu

shuk
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 328
Age : 31
Location : PJ
Intake : DUNNO
Registration date : 2008-03-05

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Mon 23 Jun 2008, 2:00 pm

shuk wrote:fizal...kamu sungguh tamak lobak.. huhuhu

bkn tamak shuk...cume cita2..kalu tercapai atleast 20% pon..Alhamdulillah..
rock rock

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by qaleq on Mon 23 Jun 2008, 2:13 pm

rebut la rezeki Allah slagi kte mmpu

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Tue 24 Jun 2008, 11:00 am

btol tu kaled...slagi kite mampu capai lah cita2 kita,jgn lupe gak pada akhirat..

ok dah2...back to the topic...
mane cita2 korang???

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by qaleq on Tue 24 Jun 2008, 12:26 pm

cita2 aku skrg nie nk idup bhgia bersama ank dan isteri aku..

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by ikillmyjuliet on Wed 25 Jun 2008, 6:37 am

TheSubtleArts wrote:btol tu kaled...slagi kite mampu capai lah cita2 kita,jgn lupe gak pada akhirat..

ok dah2...back to the topic...
mane cita2 korang???

cita2 aku adalah nk jadi salah seorang drpd pekerja fiezal.....
itu pn sekiranya die dapat capai semua tuh.....
sebab minat die = aku

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Wed 25 Jun 2008, 10:54 pm

menggelabah je mamat nih...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by ikillmyjuliet on Thu 26 Jun 2008, 4:18 am

ye la menggelabah jer aku.....
aku je menggelabah.....
klu aku menggelabah kamil tue per???

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Thu 26 Jun 2008, 9:27 am

kamil GM menggelabah...
shah lak ceo menggelabah...
heheh...ala gurau pon xleh...
ye ar nnt kite jd share partner ok..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by qaleq on Fri 27 Jun 2008, 7:39 pm

mse darjah 1, cikgu nk ape cita2 kamu..
aku jawap: Askar
darjah 2.
aku jawap: doctor
darjah 6.
aku jawap: sasterawan
tingkatan 1
aku jawap: penyanyi

tp.........

smpai skrang aku hnye keje mkn gaji..

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by LuncaiGreat on Sun 29 Jun 2008, 10:50 pm

hahaha...pepe je la ko ni qaleq...

aku nk gak cakap pasal cite2 aku...

masa darjah 1,cita2 aku nk jadi askar sbb kononnye dapat pegang senapang....cite2 tu x brubah sampai aku darjah 6...

tingkatan 1,aku nk jadi cikgu hanye disebabkan satu cikgu yg bernama suraya..seksi n mantap...pastu kawin ngan cikgu,so aku terpengaruh nk jadi cikdu..(░░░░░ la aku ni)

tingkatan 2,terdedah ngan music cam fizal gak,trus nk blajar gitar...susah nk blajo sbb yg ajo aku tgn kanan sedangkan aku kidal..tapi aku cuba gak sbb dah jatuh cinta ngan gitar..cite2 time ni nk jadi guitarist power n popular...tingkatan 3 dah ade band sendiri..

tingkatan 3,aku rase yg aku xleh nk pegi sangat main gitar,aku terdedah ngan pengaruh abg aku iaitu seorg tech komp..time ni aku dah bukak abis satu PC n kaji pasalnye...time ni cite2 aku jd cam abg aku...(technician komp)...tingkatan 4 aku dah leh pasang 1 PC baru sendiri...(lain sket ngan kaktem yg lebih pada software)band still go on..

abis SPM,band aku berpecah,time ni cite2 aku nk jadi pegawai petroleum sbb mmbr pakcik aku keje tu,gaji nk dkt 15k sebulan,tp dok kat laut lg byk dari kat darat..

masuk poli,agak kecewa sbb mintak petroleum x dapat tp still lg dapat benda yg aku suke(IT)..terdedah ngan pelajaran kat poli,aku tertarik kat programming lak..cite2 aku time ni nk jd programmer..(x caye tanye boyot)

kluar poli cite2 aku nk jd tech komp@webmaster@programmer..

keje kat skudai jd tech komp aku berjinak ngan bidang event lak,maen video cam...pastu join DJ SHOW sebagai cameraman..wat funtion2 artis n dinner...pastu dapat gomen...so skrang kat gomen aku nk tanam 2 cite2:

first aku nk bukak bisness event cam kompeni keje sambilan aku(DJ SHOW)..nk jadi cameraman berjaya...

second ialah cita2 yg dah pn tercapai,jadi technician serba boleh..n aku bakal bukak bisness repair komp kat umah...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by zackmuska on Mon 30 Jun 2008, 7:33 am

hehehehe...byknye cita2 ko ayip..bagus2..aku suke..majaroti org mst berubah2 cita2 kan..agak2 ade x org yg spnjg hidup die ade satu je cita2 n die bjaya capai cita2 tu..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by qaleq on Mon 30 Jun 2008, 11:14 am

aku rse ode org yg xpnah berubah..

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by ikillmyjuliet on Tue 01 Jul 2008, 7:16 am

mase tadika-darjah 6......aku nk jadi lawyer sbb mak aku cakap gaji best......

form1-2....aku nk jadi cikgu sbb aku tgk mak ngan ayah aku mcm best jer jd cikgu.....tp kecundang sbb aku da mula berjinak2 ngan perkara2 yg memudarat kn.....time nie aku da blaja maen gitar..

form3-form 5.......aku dah mula berangan nk jadi lecturer...up sket drpd td ar.....pastu aku lagey teruk drpd yg td.....

abis sekolah aku da pandai join mat rempit....dan aku da jadi xtentu hala......

POLI sem1....aku kembali bermain muzik.....cita2 nk jd bisnesman...sbb blaja SPP....

ILPsem1......aku xde cita2 sbb time nie aku jiwa kacau yg amat....

PSDCsem1-skarang.....aku da berenti maen motor...dan serius kepada muzik dan seni2 yg lain......cita2 aku same je ngan ayep.....dan aku nk bukak satu pusat seni yg pelbagai......

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by TheSubtleArts on Tue 01 Jul 2008, 9:58 am

ko ni jap mcm aku jap mcm ayep mane 1 ni bob..
ke formula ko mcm ni..

bob=aku=ayip


Last edited by TheSubtleArts on Tue 01 Jul 2008, 4:18 pm; edited 1 time in total

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: CITA-CITA SAYA....

Post by Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum