Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by zackmuska on Thu 01 May 2008, 8:20 pm

aku kne wat projek utk last sem..so korang rs blh x aku bljr vb ni dgn mudah..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by TheSubtleArts on Thu 01 May 2008, 8:24 pm

ganas la ko ni bro...commerce pon kene buat programming ke...
nk blaja vb ni ok...x susah sgt...
pe kate ko blajo dgn menggunakan MS access dulu..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by zackmuska on Fri 02 May 2008, 4:40 pm

ermmm..konsep die same ke..ye r aku tau la dieorg be2 tu mmg bkaitan ttg pengkalan data tp mknenye die mmg lebey kurang same la function die..ke guane???

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by LuncaiGreat on Fri 02 May 2008, 5:52 pm

laen la z...funtion vb ssh sket je,tp klu ko fokus,sng kechup...
ade yg sng,ade yg ssh...tp aku rse klu tahap iq ko sng kot...

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by zackmuska on Sat 03 May 2008, 3:50 am

ooo yeke ayip..aku rs ssh kot sbb iq aku dkt2 same ngn iq ko je..kite kan MENSA LEVEL kan pny iq..hehehe..aku try gune access dlu la..vb aku rs tlalu advanced bg bdk prasekolah cm aku..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by ikillmyjuliet on Sat 03 May 2008, 4:00 am

menggelabah ayam btol....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Guest on Sat 03 May 2008, 6:42 am

lol!


Study n learn here...

Www.Planet-Source-Code.Com

Macam2 ada...

MASTER OF CODING
.:DaKMuO:.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by zackmuska on Sun 04 May 2008, 4:52 pm

tq my bro..........

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by zackmuska on Sun 04 May 2008, 4:55 pm

ikillmyjuliet wrote:menggelabah ayam btol....
ko diam...bdk hingusan..

_________________
"For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic"

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by ibnu_laden on Wed 07 May 2008, 1:21 am

aleng2 aku pun nak mintak tolong skit...
politeknik dah offer aku tuk buatkan@update laman web dorang...
so korang ade idea menarik tak?
macam coding yang gempak atau pun source yang membantu dan tak lupe gak langkah yang aku patut buat...
aku tak tau nape dorang offer aku job ni...
walaumacammanepun...aku kene lakukan jugak sebab amanah...



tolong eh

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by TheSubtleArts on Wed 07 May 2008, 10:20 am

ibnu_laden wrote:aleng2 aku pun nak mintak tolong skit...
politeknik dah offer aku tuk buatkan@update laman web dorang...
so korang ade idea menarik tak?
macam coding yang gempak atau pun source yang membantu dan tak lupe gak langkah yang aku patut buat...
aku tak tau nape dorang offer aku job ni...
walaumacammanepun...aku kene lakukan jugak sebab amanah...



tolong eh

huhuhu..kalau aku dah lame aku buang content2 lapok dalam polimuadzam punye website tuh...geram btol aku tgk...jgn la biarkan jd sampah dlm siber nih...update la slalu..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by ibnu_laden on Thu 08 May 2008, 10:41 am

tapi skang ni camne?
sape nak tolong aku?
boleh la dapat komiisen 2,3 riban sebelah mate je

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Guest on Thu 08 May 2008, 9:38 pm

Untuk membangunkan sesuatu laman web yang menarik dan berguna.
Kita mesti mempunyai beberapa faktor yg penting.

1. Kertas kerja
2. Maklumat
3. Design
4. Tapak / Domain / Host

Bila dah cukup tu sumer..

baru cantik..

kat cni aku sediakan TEMPLATE untuk ko try usha2.

Coding ko leh usha ka Www.Planet-Source-Code.Com untuk yang gempak2..

Tapi selalunya bagi laman web kerajaan dan rasmi ni perlukan informasi yang betul, tepat dan sentiasa update.

pastikan juga sistem yang ko gunakan mempunya ciri-ciri keselamatan yang tinggi..

tu jek.. bape komisen ko nk bg ni? Laughing

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by TheSubtleArts on Fri 09 May 2008, 12:29 am

.:DaKMuO:. wrote:Untuk membangunkan sesuatu laman web yang menarik dan berguna.
Kita mesti mempunyai beberapa faktor yg penting.

1. Kertas kerja
2. Maklumat
3. Design
4. Tapak / Domain / Host

Bila dah cukup tu sumer..

baru cantik..

kat cni aku sediakan TEMPLATE untuk ko try usha2.

Coding ko leh usha ka Www.Planet-Source-Code.Com untuk yang gempak2..

Tapi selalunya bagi laman web kerajaan dan rasmi ni perlukan informasi yang betul, tepat dan sentiasa update.

pastikan juga sistem yang ko gunakan mempunya ciri-ciri keselamatan yang tinggi..

tu jek.. bape komisen ko nk bg ni? Laughing


wrong topic...back to root..corny

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Guest on Mon 12 May 2008, 10:07 pm

lol!


orang tanye.. aku tunjuk kepakaran lar bro!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by eddymasao on Tue 13 May 2008, 12:25 am

-aku belajr vb ni kurang phm la..-
-ade sesape x yg leh ajar aku..-
-plzz..-
-dah dekat final ni..-

eddymasao
Murid bijak darjah 3
Murid bijak darjah 3

Number of posts : 50
Age : 28
Location : RAUB
Intake : julai 2006
Registration date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by ibnu_laden on Tue 13 May 2008, 9:09 am

visual basic ka?

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by `~melydia~` on Tue 13 May 2008, 6:23 pm

Ko da nk final,baru la menggelabah..

Asal boley je ko ek..

Xnk kalah..

Comfirm la duk 6 sem lagi..hahahahahahhaaa..

`~melydia~`
Murid bijak darjah 4
Murid bijak darjah 4

Number of posts : 212
Age : 31
Location : Long Beach
Intake : January 2005
Registration date : 2008-03-10

View user profile http://www.myspace.com/postinor

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Guest on Wed 14 May 2008, 4:23 pm

eddymasao wrote:-aku belajr vb ni kurang phm la..-
-ade sesape x yg leh ajar aku..-
-plzz..-
-dah dekat final ni..-


lol!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by ikillmyjuliet on Fri 16 May 2008, 1:11 am

`~melydia~` wrote:Ko da nk final,baru la menggelabah..

Asal boley je ko ek..

Xnk kalah..

Comfirm la duk 6 sem lagi..hahahahahahhaaa..

kamil aku rasa baek ko bantu die...
bkn jatuh kn semangat die!!!
kesian die...
hahaaa...

_________________

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Guest on Mon 26 May 2008, 10:58 pm

K... xpe2..


AmeeR a.k.a DaKMuO kan de..

xbek kamel ko wat dak tu camtu..

ko pn pe lebih kurang bangangnye... sampai sem8 dah tu..

hoho.. xbek kutuk.. dah.. meh masao.. check it out!

http://pusat-infokom.blogspot.com/search/label/Visual%20Basic

http://programmervb.blog.com/

http://www.prothelon.com/mambo/dasar-dasar-vb-1-apa-itu-vb-visual-basic-.html

http://www.homeandlearn.co.uk/NET/vbNet.html

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by qaleq on Tue 27 May 2008, 8:49 am

kalu nk jd pandai vb ko leh cri dlm internet.. aku slama nie wt tugasan vb pn rujuk internet

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Guest on Tue 27 May 2008, 11:07 pm

qaleq wrote:kalu nk jd pandai vb ko leh cri dlm internet.. aku slama nie wt tugasan vb pn rujuk internet

tu.. kan aku dh bg link dia... check it out bro!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by qaleq on Wed 28 May 2008, 1:54 pm

bgus2 amir

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by ibnu_laden on Sun 01 Jun 2008, 8:35 am

hahaha masao ko da pandai vb lum?
kalau tak pandai gak lagi bia aku datang poli je ajar ko

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Visual Basic: kat mane aku boleh mempelajarinye??

Post by Sponsored content Today at 3:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum