Cadangan Memperbaiki Forum

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by TheSubtleArts on Wed 21 May 2008, 10:57 pm

`~melydia~` wrote:Ini cadangan saya..diharap tidak tersinggung.

1. Pada pendapat saya,chatbox pada ruangan portal itu adalah tidak kena pada tempatnya. Adalah wajar diwujudkan ruangan laen khusus untuk chatbox tersebut.

2. Saya faham founder jadikan ruangan home tu sebagai homepage tetapi kenapa tidak ruangan portal? Bukankah ruangan portal itu lebih sesuai dijadikan homepage sama seperti laman forum atau portal yang lain.

3. Buangkan butang menu yang nampak seperti kebudak-budakan. Bukan dimansuhkan tetapi tukar kepada pautan yg lebih kemas dan ringkas.

4. Tak perlu wujudkan pautan untuk ruangan login. Letakkan sahaja di salah satu kerangka (frame), lebeh cantik di sebalah kiri. Nampak lebih ringkas dan menarik.

5. Samakan (standard) saiz tulisan (font).Kecil lebih menar Ubah jika perlu dan tidak perlu semua. Itu akan mengelakkan page menjadi serabut. Dalam tema hitam sekarang ini, lebih cantik jika tulisan (font) ditukar kepada warna kuning.

6. Mp3 pada ruangan portal saya rasakan tidak perlu. Crowded! Jika mahu diwujudkan,letak pada ruangan lain. Sama seperti permainan flash tersebut. Alihkan. Bukan tidak perlu tetapi perlu diingatkan ini adalah FORUM.

7. Susunatur masih nampak lemah, perlu lebih kemas dan ringkas.

Diharap cadangan atau pendapat mahupun teguran diatas tidak disalah erti. Itu cuma harapan saya untuk melihat forum ini menjadi satu forum yang berguna selaras dengan tema dan objektifnya dan popular, tidak perlu dimata dunia tetapi cukuplah dimata komuniti politeknik dan yang penting pada hati warga Politeknik Muadzam Shah yang tersayang. Saya menyokong sedaya upaya saya kepada penghasilan forum ini.

GO PEAMERS COMMUNITY!!

THANX BRO...
Jwpn:

  1. chatbox kalau xnak gune kat forum tu ade link utk ke ruangan chatbox shja-boleh rujuk kat topic tips n tricks
  2. sememangnye portal ialah homepage..maybe ko tak prasan sebab ko biase dh set auto login.."kot"..
  3. butang menu tu sebenarnye mmg dlm proses pembikinan lagi..dan aku admit mmg nmpk serabot..
    aku pon tpikir nk buat mcm tuh..masih dibwh penyelenggaraan(tgh test code)..
  4. Itu
  5. utk font size,font type dan font colour adalah telah disetkan semulajadi dari phpBB version 1,2 dan 3 mmg xleh di defaultkan...ape pon aku akn cube yg terbaik..
  6. Flash game aku dah buang sebab aku nmpk mcm xperlu..btol x??MP3 akan aku pertimbangkan..
  7. Portal akan akan diubah suai...


AKU AKAN SETELKAN 1BY1..THANX...



p/s:Kepada peamers sekalian...komen dan pendapat yg mcm ni pihak admin perlukan......

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by `~melydia~` on Fri 23 May 2008, 12:11 pm

Thanx bro coz mengambil kira pendapat aku..ilmu aku masih sikit..

`~melydia~`
Murid bijak darjah 4
Murid bijak darjah 4

Number of posts : 212
Age : 31
Location : Long Beach
Intake : January 2005
Registration date : 2008-03-10

View user profile http://www.myspace.com/postinor

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ikillmyjuliet on Fri 23 May 2008, 12:50 pm

bersama²

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Mon 26 May 2008, 5:00 pm

thank kat kamil ngan cadangan2 yg agak bernas...aku akan menolong pengetua tuk ketengahkn mane yg patut..nnt aku wat kertas kerja tuk dilampirkn kepada PPD tuk tujuan dana...hehehe..

kepada yg lain,berikn cadangan anda asalkn mengikut logik..dan bersesuaian...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ikillmyjuliet on Mon 26 May 2008, 8:06 pm

cam ne klu aku cadangkn kutuk mengutuk mestilah di tapis dahulu perkataan nya....

cth: bongok
b@#$%k

bkn ape...
just untk mengelakkn pergaduhan,berasa hati dan memencilkn diri....
thanks...
just cadangan jer....
lepas nie sape wat lagey aku sound setepek je kt die!!!

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by Guest on Mon 26 May 2008, 10:38 pm

lol!

mcm yg ko nk tu bob.. ko leh senaraikan kat aku sume perkataan2 lucah atau xbesh yg ko nk... kitorang leh set aku bhgn admin nnt sebagai censor word... thanx bob.. stakat ni pn dh setengah gak ditapis...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Tue 27 May 2008, 5:05 pm

tol tu..mane yg korang rase ayat x patut team admin akan sensorkn ayat tu...gtau je...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ikillmyjuliet on Tue 27 May 2008, 8:50 pm

okay nnt aku akan list kan!!!!!

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by Guest on Tue 27 May 2008, 10:58 pm

mekacih atas kerjasame ko bob...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ikillmyjuliet on Wed 28 May 2008, 12:56 am

.:DaKMuO:. wrote:mekacih atas kerjasame ko bob...

bkn ape...
just nk tunjuk contoh yg baek kpd adik2 yg lain...
dan keharmonian dab tatasusila kita!!!
bkn untk orang lain untk diri sendiri,bangsa dan negara kita jugak

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by qaleq on Wed 28 May 2008, 10:12 am

hai bro.. kt cnie aku cdangkan ko wujudkn 1 lagi kolum CUTI-CUTI MALAYSIA yang menceritakan tempat pelancongan di malaysia termasuklah hotel, chelat dan kadar pengingapan dan juga tambang kapal terbang, bus dan lain2..

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Wed 28 May 2008, 10:17 am

qaleq sebnrnye nk cari tmpt bulan madu die ni..xde idea la tu..nnt aku usulkn kat pengetua...bkn ape,aku nk tgk kate org rmai gak qaleq..aku malas bukak theat bru pastu terbengkalai...pe kate korang tntg cadangan qaleq td???

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by TheSubtleArts on Wed 28 May 2008, 10:26 am

kalu stakat satu thread je bukak kat http://thepmsalumni.do-goo.net/apa-apa-sahaja-f9/

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ikillmyjuliet on Wed 28 May 2008, 10:28 am

qaleq wrote:hai bro.. kt cnie aku cdangkan ko wujudkn 1 lagi kolum CUTI-CUTI MALAYSIA yang menceritakan tempat pelancongan di malaysia termasuklah hotel, chelat dan kadar pengingapan dan juga tambang kapal terbang, bus dan lain2..

aku xpaham mende yg telah di highlight tue jer!!
hahaaa

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Wed 28 May 2008, 5:41 pm

bob..........................u know whta your job in here right...
correcting the others not blaming or laughing the excidental mistake...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ibnu_laden on Thu 29 May 2008, 9:45 am

LuncaiGreat wrote:bob..........................u know whta your job in here right...
correcting the others not blaming or laughing the excidental mistake...


pakyip kalau mara spek mate tetap pakai..
cool maaa

i like it

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Thu 29 May 2008, 12:35 pm

hehehehe...biar marah cmne skalipn,kool ttp kool...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by TheSubtleArts on Thu 29 May 2008, 12:43 pm

kool..kool gak...nk kool pegi bukak topic kool,,,,dah back to the future please..

sori...back to the topic..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ibnu_laden on Thu 29 May 2008, 3:13 pm

perhatian sume..
sekarang ni orang besar tengah len macam ckt..
so user2 tolong jage tingkah laku yerk

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Thu 29 May 2008, 4:36 pm

hehehe...cam sensetif je ehk...len mcm aku tgk...org kurus gak yg positif..hehehe

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ibnu_laden on Thu 29 May 2008, 5:31 pm

hahahaaaa
shh..jangan bayak bunyi..

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by TheSubtleArts on Thu 29 May 2008, 7:54 pm

korang ni mmg nk kene.....

back to the topic....

bg cdgn utk memperbaiki forum...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by LuncaiGreat on Fri 30 May 2008, 11:10 am

pada aku,aku x nmpk cacat sgt forum ni..cantik je pada aku..kire dah ok dh...cume mcm yg aku ckp dulu la yot,menu mirror tu je,cam serabut sket...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by TheSubtleArts on Fri 30 May 2008, 12:33 pm

xde mase nk ubah...nnt la..idea dtg aku edjas,,,

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by ibnu_laden on Fri 30 May 2008, 6:45 pm

satu lagi ko jangan terlalu banyak tuka name penganugerahan..
buat laa satu lambang and name pangkat yang kekal je..


cadangan shj

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan Memperbaiki Forum

Post by Sponsored content Today at 3:40 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum