aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by p!nkD3v!L on Sat 15 Mar 2008, 11:22 am

selama 2 tahun aku duduk kat muadzam shah untuk mendapatkan sijil IT....

alhamdulillah akhirnya tamat juga......

tapi aku dalam dilema skang nie......

sama ada untuk terus sambung atau kerje jer terus.....

nak blaja tapi rase susah sgt....tah la....aku betul2 buntu nie....

nak kerje plak cam x bape nak yakin jer....

xkan nak dok bawah ketiak mak ░░░░░ aku lagik........

░░░░░ ngn mom aku x bagi keje jauh2......

kalu boleh bia dok umah jer...

sayang betul diorang kat aku heheheehehe Smile

hurm...ape pon aku tetap kene teruskan kehidupan aku nie.....

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Sat 15 Mar 2008, 7:07 pm

Salam..


pe ko nk dilemakan??? pas dpt sijil ni.. ko apply lar sambung blajo kat mane2..

sementara nk tunggu dpt tu.. pe kata ko kije je ngan makko kt kdai makan tu..
bkn jauh pn, bwh umah jek..

dapat gak ko tlg2 n balas jasa mak ko yg bnyk ko prabehkan wet diorang tu..

lagik plak.. xpayah lar P.K sgt cintan2 tu eh... ko tu blom bersedia sbnrnye..
cian aku tgk ko kena tinggal ngan yg sane.. kena tnggal ngan yg cni.. cam TOY lar...

lagik.. ko jgn P.K nk enjoy jek... ko mesti ada 1 MATLAMAT HIDUP! untuk ko capai..

yg paling penting.. ikot cam aku.. NAK BALAS JASA MAK YANG MELAHIRKAN DAN MENJAGA KITA SAMPAI BESO NI!!!!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by TheSubtleArts on Mon 17 Mar 2008, 7:11 am

btol ckp dak muo tu...
tapi kalao ko dah abes aku ssajes..ko gi la apply goverment sbb skang nih,,jwtn juruteknik komputer tgh hangat di pasaran di sektor awam..,pas ko dah dpt keje ko leh wat pjj atleast ko leh smbg degree pjj kat usm ke SPACE utm ke...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by p!nkD3v!L on Mon 17 Mar 2008, 2:13 pm

NOw aku dah isi form tok continue studi......
mintak2 la dapat......thanx prenz......

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by TheSubtleArts on Mon 17 Mar 2008, 2:21 pm

p!nkD3v!L wrote:NOw aku dah isi form tok continue studi......
mintak2 la dapat......thanx prenz......

erk...dah cukop stahun abes sijil ke??
kalau dah ckop sthn InsyaAllah la dpt..

skang ni(start dpd batch aku..konvo april '07) KPTM dah ttpkan bdk lepasn poli..must have 1 year woking expirience 4 furthering to diploma level..


Last edited by TheSubtleArts on Mon 17 Mar 2008, 2:53 pm; edited 1 time in total

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Mon 17 Mar 2008, 2:48 pm

p!nkD3v!L wrote:NOw aku dah isi form tok continue studi......
mintak2 la dapat......thanx prenz......


ko isik borang menda jek?

baru jek minggu lepas ko abes wat P.B..

huhuhu.. paling x pon pas kita convo taun dpn daa...


usha2 ar kijer.. bagi wet tiap2 bulan kat mak ko plak...
kan ke ko dh byk prabeh wet dia???

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by andy_phg on Mon 17 Mar 2008, 8:34 pm

p!nkD3v!L wrote:NOw aku dah isi form tok continue studi......
mintak2 la dapat......thanx prenz......

ha bgus la tu.......
xyah nk dirisaukn lgi...........
smntara tggu nie keje la dlu k.....
bdk PMS sumenyer bgus2 blako........

andy_phg
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 19
Age : 26
Location : kota tinggi johor
Intake : julai 2007
Registration date : 2008-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by ibnu_laden on Mon 17 Mar 2008, 11:55 pm

um..
``the best choice is choice on ur own for ur own good'' sunny

ibnu_laden-17 March

ibnu_laden
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 682
Age : 30
Location : sd
Intake : sd
Registration date : 2008-03-12

View user profile

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Tue 18 Mar 2008, 1:14 am

ibnu_laden wrote:um..
``the best choice is choice on ur own for ur own good'' sunny

ibnu_laden-17 March


hahaha... ada btolnye gak... tp xleh jek ikot ati.. kena de pendapat org len gak...

ikot ati, mati.. ikot rase, binasa...


lol!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by p!nkD3v!L on Tue 18 Mar 2008, 9:14 pm

hurm....aku dah isi lantak la dapat ker tak janji aku dah isi......
bio puas hati mak bapak aku tu.....
diorang yang soh isi.......aku cakap xnak dongar....
heehehe

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by TheSubtleArts on Wed 19 Mar 2008, 3:35 pm

bagosla...wat la yg tebaik..terutama untuk DIRI SENDIRI!!!

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Thu 20 Mar 2008, 10:23 pm

p!nkD3v!L wrote:hurm....aku dah isi lantak la dapat ker tak janji aku dah isi......
bio puas hati mak bapak aku tu.....
diorang yang soh isi.......aku cakap xnak dongar....
heehehe


lerr.. ko isik pe jek?? isik minyak?? isi air??

hohoho... yg penting.. kita ENJOY!! =p

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by p!nkD3v!L on Thu 27 Mar 2008, 9:40 pm

hurm.........isi minyak satu badan la...hahahahaahah..sengal jerk..

Razz

hurm.....kalu aku jadi lecture k ker???tp ape yang aku nak aja???

aku pon x pandai nak aja aper hahahaahahahahahaha

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Mon 31 Mar 2008, 6:01 am

p!nkD3v!L wrote:hurm.........isi minyak satu badan la...hahahahaahah..sengal jerk..

Razz

hurm.....kalu aku jadi lecture k ker???tp ape yang aku nak aja???

aku pon x pandai nak aja aper hahahaahahahahahaha


Kha Kha Kha!

lawak seh... kalo ko jadik lacture.. maka hancus ar student2 ko nnt.. srupa gak cam sesetengah lacture kita kat PMS nu.... still mengajo ikot buku... bila de problem.. xreti nk solve... kang student ajo lacture... abeh ko kena bambu... kha kha kha...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by TheSubtleArts on Mon 31 Mar 2008, 9:16 am

tanam azam utk jd lecturer tu bgs...tapi kene step by step..muler dari bwh.even mr lee dulu pon dak poli..PUO xsilap aku..n dia leh jd Pengarah..tererkan..mcm En Shahril pon same..dia dah ade master lagi tau..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

aKu adaLah aKu...==MOVED==

Post by p!nkD3v!L on Mon 31 Mar 2008, 10:18 pm

eloz...wazup2.........

nama diberi ida sahura mubin.........aku berasal dari negeri pahang yang aman lagik makmur...umah aku kat bandar jengka...... jemput la datang umah makan jemput jemput... Razz
aku mase blaja dulu amek koz inf0rmation technology......aku batch yang ke lima.....januari 2006 mase 2......
aku skang keje designer roti canai....huhuhuhuh best tau.... Laughing
lain2......aku wat bisnes kecik2 jerk.....hheeheheh....aku nie hepi go lucky orgnyer.....
open minded....kecoh....suke cakap....kadang2 moody gak.....peramah la sangat.....suke jalan n window shoping...bkn shoping eh....hehehhehe....

ok 2 jer la pasal aku.....tadaaaaa

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by p!nkD3v!L on Mon 31 Mar 2008, 10:27 pm

amer ko nie ampeh tol....bagi la suport.....nir x drop kan lagik aku.....
agak aku x tau aku tanye la ko.....heheheeheh aku tpon jer la ko....
hahaahahahaahah...
hurm.....and to TheSubtleArts thanx 4 ur support...

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Tue 01 Apr 2008, 6:00 am

TheSubtleArts wrote:tanam azam utk jd lecturer tu bgs...tapi kene step by step..muler dari bwh.even mr lee dulu pon dak poli..PUO xsilap aku..n dia leh jd Pengarah..tererkan..mcm En Shahril pon same..dia dah ade master lagi tau..


En Shahril tu ntah dak balik blom tabliq kat INDIA ek??? aku dgr kena 4 bulan.. En. Dol yg jadik K.J skang..


Hurm... kpada cik idah oik.. lantak ko lar.. yg penting happy..

aku kalo de modal.. aku nk bkak biznes kdai P.C jek.. CC + Services + Hardware + Henpon + Etc...... rabbit

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by p!nkD3v!L on Tue 08 Apr 2008, 9:46 pm

aku pon ada cadang cam 2 gak mer...tp aku nak jadikan 2 sampingan aku.....angan2 besar tapi tak tau la takut dah kawen kang layan laki jer hahahaahaha........nak bukak kedai 2 mmg aku cadang la mer....nak sgt3.....tgu aku bukak kedai ngn reza......heheheheheehe

p!nkD3v!L
Murid bijak darjah 1
Murid bijak darjah 1

Number of posts : 18
Age : 29
Location : Pahang
Intake : 2006
Registration date : 2008-03-12

View user profile http://www.myspace.com/luva154

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by ikillmyjuliet on Tue 08 Apr 2008, 11:27 pm

lalalalalaaaaaaa....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by zackmuska on Thu 10 Apr 2008, 2:34 pm

aku mmg menyokong sebarang usaha kawan2 aku nk jd peniaga mahupun usahawan..mmg sgt2 aku galakkan..kite ade byk agensi kerajaan yang boleh tolong kite utk memulakan perniagaan..xkire la dr segi pbiayaan modal mahupun khidmat nasihat..

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by TheSubtleArts on Thu 10 Apr 2008, 4:39 pm

zackmuska wrote:aku mmg menyokong sebarang usaha kawan2 aku nk jd peniaga mahupun usahawan..mmg sgt2 aku galakkan..kite ade byk agensi kerajaan yang boleh tolong kite utk memulakan perniagaan..xkire la dr segi pbiayaan modal mahupun khidmat nasihat..

wahhhhh...bgs2...aku nk bukak thread psl commercing, lu handle leh bro?

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by zackmuska on Fri 11 Apr 2008, 3:11 am

TheSubtleArts wrote:
zackmuska wrote:aku mmg menyokong sebarang usaha kawan2 aku nk jd peniaga mahupun usahawan..mmg sgt2 aku galakkan..kite ade byk agensi kerajaan yang boleh tolong kite utk memulakan perniagaan..xkire la dr segi pbiayaan modal mahupun khidmat nasihat..

wahhhhh...bgs2...aku nk bukak thread psl commercing, lu handle leh bro?

kalau ko percaya kat aku, aku cuba la..aku pun budak baru belajar lagi..aku rase elok gak ko bukak thread pasal perdagangan ni..leh kongsi2 maklumat..psl pelaburan ke, hartanah ke, unit trust, pasaran saham atau sebagainya..bagi kite celik sket tentang cmane nk buat duit dengan cara yang betul.

zackmuska
V.I.PeaMerS
V.I.PeaMerS

Number of posts : 507
Age : 30
Location : Somewhere
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-05

View user profile http://www.polimuadzam.edu.my

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by ikillmyjuliet on Fri 11 Apr 2008, 4:08 am

mengelabah lebey la plak mamat nie.....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Guest on Fri 11 Apr 2008, 10:18 am

p!nkD3v!L wrote:aku pon ada cadang cam 2 gak mer...tp aku nak jadikan 2 sampingan aku.....angan2 besar tapi tak tau la takut dah kawen kang layan laki jer hahahaahaha........nak bukak kedai 2 mmg aku cadang la mer....nak sgt3.....tgu aku bukak kedai ngn reza......heheheheheehe



Bllluuuuuuuuwwwwwwwwwweeeeeeeeekkkkkkkkk!!! lidah

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: aKu adaLah aKu... ::LOCKED::

Post by Sponsored content Today at 9:32 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum