AMD processor

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

AMD processor

Post by LuncaiGreat on Fri 07 Mar 2008, 6:16 pm

leh sape2 yakinkn aku tak tntg kepoweran amd ni lg2 amd athlon 64 x2 4000+ 2.1 ghz...ade org nk jual tapi aku tk brape minat...sbb byk gak kelemahn yg aku dgr....

pe kate korang???

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Mon 10 Mar 2008, 1:08 am

LuncaiGreat wrote:leh sape2 yakinkn aku tak tntg kepoweran amd ni lg2 amd athlon 64 x2 4000+ 2.1 ghz...ade org nk jual tapi aku tk brape minat...sbb byk gak kelemahn yg aku dgr....

pe kate korang???


pada aku.. sumer processor power.. kelemahan mane2 pn ade..

yg penting, spec ko utk dgn hardware len tu stable..

amek aspek ram jugak...

kalo murah, ko kebas je la yob!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Tue 18 Mar 2008, 10:38 am

kalo aku la..nk pakai amd ni ok...nk ok lagi pasang la acooling fan yg beso2..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Thu 20 Mar 2008, 10:04 pm

TheSubtleArts wrote:kalo aku la..nk pakai amd ni ok...nk ok lagi pasang la acooling fan yg beso2..

haaa.. btol2.. aritu aku de usha kat majalah pc..

de ar satu cooler paip... power siot...

dia punya sjok.. 2darja celcius...


power2!!! haa

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by `~melydia~` on Sat 12 Apr 2008, 4:08 pm

Aku rasa xde processor AMD Athlon 64 x2 4000+ 2.1 ghz..

Meh aku btulkan..

Athlon 64 (dual core) yg paling rendah adalah AMD Athlon 64 Processor 4200 (Socket AM2)..

Yang ko nyatakan tu mungkin dual core..

Klau nk compare ngan Intel, benchmark dia lebey kurang Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz..

So,kesimpulannya..processor tu bley dikatakan bertenaga dan efisyen..

Beli la satu ayep..murah je..hahaha..

`~melydia~`
Murid bijak darjah 4
Murid bijak darjah 4

Number of posts : 212
Age : 31
Location : Long Beach
Intake : January 2005
Registration date : 2008-03-10

View user profile http://www.myspace.com/postinor

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Sat 12 Apr 2008, 7:36 pm

mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Sun 13 Apr 2008, 7:57 am

`~melydia~` wrote:Aku rasa xde processor AMD Athlon 64 x2 4000+ 2.1 ghz..

Meh aku btulkan..

Athlon 64 (dual core) yg paling rendah adalah AMD Athlon 64 Processor 4200 (Socket AM2)..

Yang ko nyatakan tu mungkin dual core..

Klau nk compare ngan Intel, benchmark dia lebey kurang Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz..

So,kesimpulannya..processor tu bley dikatakan bertenaga dan efisyen..

Beli la satu ayep..murah je..hahaha..

Waaa... power plak mamat ni yep...

cam xcaye!!! haa

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Sun 13 Apr 2008, 7:58 am

TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..


xlar bang... amd 64 yg skang ni xcepat panas cam amd 32 dulu tu..

teknologi yg digunakan skang lbh baek... tahan panas...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Sun 13 Apr 2008, 8:06 pm

tah...aku xfollow hardware punye ibfo...ape2 pon bgs atas ilmu yg dikongsi...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by ikillmyjuliet on Mon 14 Apr 2008, 12:54 am

banyak perkara yg aku belajar semenjak berkawan ngan korang......
thanks to all....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Mon 14 Apr 2008, 8:56 am

.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..


xlar bang... amd 64 yg skang ni xcepat panas cam amd 32 dulu tu..

teknologi yg digunakan skang lbh baek... tahan panas...

btol la mir...smlm aku baru bace CHIP ma..amd sakng xmcm dulu...
tapi kalau ikt pengalaman aku pon..selama 3 thn aku pakai amd...xpernah ade mslh...bukak selama 16 jam xde pape pon...heheheh...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Tue 15 Apr 2008, 4:09 pm

TheSubtleArts wrote:
.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..


xlar bang... amd 64 yg skang ni xcepat panas cam amd 32 dulu tu..

teknologi yg digunakan skang lbh baek... tahan panas...

btol la mir...smlm aku baru bace CHIP ma..amd sakng xmcm dulu...
tapi kalau ikt pengalaman aku pon..selama 3 thn aku pakai amd...xpernah ade mslh...bukak selama 16 jam xde pape pon...heheheh...

hehehe... tau xpe...
aku mmg sentiasa btol walaupun xbtol =p Laughing

ko apply lar newsletter online pasal hardware2 ni..
bkn kena bayo pn...
sbg tehnician.. ko kena tau perkembangan semasa..
nnt ketinggalan dow.

kalo AMD32 yg lame tu.. bkak 5 jam keatas jek dia mula berat dah..
cukup 10 jam.. confirm mula hang!
cara nk atasi.. korang letak KRIM PENYEJUK full kt atas processor tu n ram!

amd64 ni.. dia dh same power cam intel...
tp dia xcurik teknologi intel macam Cyrix buat dulu lol!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by ikillmyjuliet on Tue 15 Apr 2008, 11:40 pm

korang nk taw x baru nie kamil telah menang beta ngan cina kt pc fair......
cina tue sampai cakap kamil mmg hebat.....
first time kamil wat aku berbangga kerana kepandaian die!!!!

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Wed 16 Apr 2008, 12:58 am

.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:
.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..


xlar bang... amd 64 yg skang ni xcepat panas cam amd 32 dulu tu..

teknologi yg digunakan skang lbh baek... tahan panas...

btol la mir...smlm aku baru bace CHIP ma..amd sakng xmcm dulu...
tapi kalau ikt pengalaman aku pon..selama 3 thn aku pakai amd...xpernah ade mslh...bukak selama 16 jam xde pape pon...heheheh...

hehehe... tau xpe...
aku mmg sentiasa btol walaupun xbtol =p Laughing

ko apply lar newsletter online pasal hardware2 ni..
bkn kena bayo pn...
sbg tehnician.. ko kena tau perkembangan semasa..
nnt ketinggalan dow.

kalo AMD32 yg lame tu.. bkak 5 jam keatas jek dia mula berat dah..
cukup 10 jam.. confirm mula hang!
cara nk atasi.. korang letak KRIM PENYEJUK full kt atas processor tu n ram!

amd64 ni.. dia dh same power cam intel...
tp dia xcurik teknologi intel macam Cyrix buat dulu lol!


ye la...lagi pon hardware aku kurang aku more to OS/software n so on la..ape2 pon thnx...nnt aku apply ler...

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Wed 16 Apr 2008, 7:34 am

ikillmyjuliet wrote:korang nk taw x baru nie kamil telah menang beta ngan cina kt pc fair......
cina tue sampai cakap kamil mmg hebat.....
first time kamil wat aku berbangga kerana kepandaian die!!!!


kha kha kha...


aku bkn nk jatuhkan member or cakap xpandai pada member or nk burukkan member lar...

KAMIL TU, KENCING JEK LEBAT!!!

CAKAP DIA MMG WAT ORANG TERPESONA, TERPEGUN dan seumpama dengannya..

tp... aku rase la kan.. DENGAR BLEY! PERCAYA JANGAN!!!


Ampeh dak KAMIL ni.. aku jumpa lagik dia nnt.. de aku tarik2 !@#!@#! dia! huhuhu... pirat

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Wed 16 Apr 2008, 7:36 am

TheSubtleArts wrote:
.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:
.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..


xlar bang... amd 64 yg skang ni xcepat panas cam amd 32 dulu tu..

teknologi yg digunakan skang lbh baek... tahan panas...

btol la mir...smlm aku baru bace CHIP ma..amd sakng xmcm dulu...
tapi kalau ikt pengalaman aku pon..selama 3 thn aku pakai amd...xpernah ade mslh...bukak selama 16 jam xde pape pon...heheheh...

hehehe... tau xpe...
aku mmg sentiasa btol walaupun xbtol =p Laughing

ko apply lar newsletter online pasal hardware2 ni..
bkn kena bayo pn...
sbg tehnician.. ko kena tau perkembangan semasa..
nnt ketinggalan dow.

kalo AMD32 yg lame tu.. bkak 5 jam keatas jek dia mula berat dah..
cukup 10 jam.. confirm mula hang!
cara nk atasi.. korang letak KRIM PENYEJUK full kt atas processor tu n ram!

amd64 ni.. dia dh same power cam intel...
tp dia xcurik teknologi intel macam Cyrix buat dulu lol!


ye la...lagi pon hardware aku kurang aku more to OS/software n so on la..ape2 pon thnx...nnt aku apply ler...


xleh gak bro camtu.. kita kena de balancing! mcm roda tayar depan keta ko tu.. kalo xbalance.. ko xleh lepas stereng confirm masuk longkang.. tol x??

so.. xbyk pn sket ko mesti tau kedua2 bab natang ni..
sbb dia tlalu pantas ke depan...
aku pn dh byk ketinggalan ni...
rugi woo..
lagik plak takot kita kena tipu plak...
bagik balance..

usaha br0... pastikan ilmu ko sebesor prot yg KAU MILIKI! Laughing

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Wed 16 Apr 2008, 9:15 am

btol2..pe lak sebesar perot aku..aku nk kompol ilmu lbeh berat dpd berat bdn aku la..
bkn ape psl amd ni..prosesor dia ade masok magazine tapi jrg2..aku subscibe chip magazine..yg aku update biasenye mobo ram n intel prosesor..amd aku byk ketinggalan,walaupon amd adalah 1st prosesor yg aku gune..sbenarnye xpns pon amd nih..tapi ade 1 tablet pc yg paling murah di psaran keluaran HP, dai punye grafik mmg tip top,prosesor amd..bru bukak stgh jam panas giler..so mm kene pakai cooling fan,pendapat aku kalau amd utk desktop xde mslh kot..sebab sistem pengudaraan pd desktop lbeh baik dpd notebook.

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by ikillmyjuliet on Wed 16 Apr 2008, 11:04 pm

korang leh cadang kn kat aku x????
if aku nk wat sebijik PC ape spec yg perlu ade untk aku bermuzik sampai lebam....
dan graphic yg mempersonakan....

ikillmyjuliet
Guru Disiplin
Guru Disiplin

Number of posts : 972
Age : 28
Location : kuantan
Intake : julai06
Registration date : 2008-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by TheSubtleArts on Thu 17 Apr 2008, 12:18 am

ikillmyjuliet wrote:korang leh cadang kn kat aku x????
if aku nk wat sebijik PC ape spec yg perlu ade untk aku bermuzik sampai lebam....
dan graphic yg mempersonakan....

pegio bukak thread baru..

_________________
My Beautiful Portrfolio:Fotologue
My Fotoblog: Wordpress
My Foto Gallery: Flickr

TheSubtleArts
Pengetua
Pengetua

Number of posts : 1513
Age : 30
Location : JB
Intake : Jan 05
Registration date : 2008-03-04

View user profile http://thepmsalumni.do-goo.net

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Thu 17 Apr 2008, 7:52 am

Lol..... anyway... troskan...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by LuncaiGreat on Wed 04 Jun 2008, 11:38 am

[quote=".:DaKMuO:."][quote="TheSubtleArts"]
.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..




kalo AMD32 yg lame tu.. bkak 5 jam keatas jek dia mula berat dah..
cukup 10 jam.. confirm mula hang!
cara nk atasi.. korang letak KRIM PENYEJUK full kt atas processor tu n ram!

amd64 ni.. dia dh same power cam intel...

krim tu nama die termore paste...letak kat processor..tp seumur idup aku x penah aku tgk ade yg letak kat RAM....

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by qaleq on Sun 08 Jun 2008, 2:05 pm

prosesor yg tbaik ape yer?

qaleq
Pelajar Cemerlang
Pelajar Cemerlang

Number of posts : 1519
Age : 30
Location : Kuala Lumpur
Intake : Jan 2005
Registration date : 2008-04-22

View user profile http://www.qaleq.sosblog.com

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by LuncaiGreat on Mon 09 Jun 2008, 11:12 am

byk yg terbaik...intel pn ok,amd pn ok skrang...

kalau intel,bak kate ceo intel,paul otillini...die kate "The Core 2 Duo processors are simply the best processors in the world,"

tapi skrang pn dah ade core 2 quad,core 2 extreme...

tuk amd lak cuba korang tgk opteron 165..the highest athlon 64x2...tapi guna frecuency yg rendah..tapi core die gempak...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Guest on Wed 11 Jun 2008, 4:12 pm

[quote="LuncaiGreat"][quote=".:DaKMuO:."]
TheSubtleArts wrote:
.:DaKMuO:. wrote:
TheSubtleArts wrote:mmg...amd murah,kalo tgk pd bechmarking dia pon hampir same dgn C2D..
tapi AMD ni,,yang lmhnye cepat panas, so nk best sistempengudaraan bg la ug power2..psg la coolen..




kalo AMD32 yg lame tu.. bkak 5 jam keatas jek dia mula berat dah..
cukup 10 jam.. confirm mula hang!
cara nk atasi.. korang letak KRIM PENYEJUK full kt atas processor tu n ram!

amd64 ni.. dia dh same power cam intel...

krim tu nama die termore paste...letak kat processor..tp seumur idup aku x penah aku tgk ade yg letak kat RAM....


mmg ar.. sbb ko xtau... Laughing

kalo ko nk tau.. de org modify kat ram letak kipas....

wat paip ar...

mcm2 bro... tgk lagi luas....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by LuncaiGreat on Wed 18 Jun 2008, 1:25 pm

ko tu yg sempit...aku jumpa org men cooling rasenye lg lama dari ko.,mmg aku tau pasal tu sume..kalau nk pakai kat RAM kene la ade casing die..

masalahnye ade ke ko cakap kat atas tu pasal casong ke,cooling ke..ko ckp cara nk atasi AMD panas letak benda tu ke processor n RAM..ko yg mengelabah sdp nk tekan aku...kalau ade yg ikut cakap ko ni,abes RAM diorg...

_________________

LuncaiGreat
Guru Kanan
Guru Kanan

Number of posts : 1018
Age : 29
Location : johor bahru
Intake : jan 2005
Registration date : 2008-03-07

View user profile http://www.sit04.tk

Back to top Go down

Re: AMD processor

Post by Sponsored content Today at 3:42 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum