Current date/time is Mon 18 Dec 2017, 5:10 am


Hadith
Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya:
“Tiga perkara yang boleh mengeratkan persahabatan dengan saudaramuiaitu memberi salam apabila bertemu dengannya dan menyediakan tempatduduknya dalam sesuatu majlis serta panggilah ia dengan nama yang paling disenanginya.”
(Riwayat Al-Tabrani)

Sumber: JAKIM
  • Pentadbiran

    Topics
    Posts
    Last Posts
  • Diskusi

    Topics
    Posts
    Last Posts
  • Politeknik Malaysia


    Segala maklumat tentang Politeknik Seluruh Malaysia..
    Moderator: TheSubtleArts
    3 Topics
    106 Posts
    Isu Pemindahan K...
    Mon 29 Sep 2008, 9:26 am
    ibnu_laden View latest post
  • The Official Alumni of Polytechnic Muadzam Shah


    Marilah ramai-ramai sertai...
    Moderator: bob_xtremist
    6 Topics
    243 Posts
    buy facebook pag...
    Thu 04 Aug 2011, 8:19 pm
    sTiefkes  View latest post
  • Borak Sampai Lebam


    Korang semua nak berborak berkenaan isu atau perkara yg tak bertopik tentang poli?so, kat sini la tempatnya. Kat sini korang leh le borak sesuka hati korang...yang paling penting..de kene mengena dgn poli
    Moderator: ikillmyjuliet
    13 Topics
    616 Posts
    Kereta Idaman......
    Mon 29 Jun 2009, 11:42 am
    qaleq View latest post
  • Projek & Tugasan


    Nak dapatkan maklumat berkaitan tugasan atau projek yang diberikan pensyarah? Mungkin ada senior-senior yang pernah buat tugasan atau projek tersebut. Maka senanglah kerja korang nanti bila mereka dah bagi panduan...
    Moderator: bob_xtremist
    4 Topics
    131 Posts
    Visual Basic: ka...
    Thu 30 Oct 2008, 12:04 pm
    ibnu_laden View latest post
  • IT & Teknologi


    Mengalami masalah dengan komputer korang? Utarakan ia disini. Tak kira masalah software atau hardware. Selain itu, korang juga boleh mengutarakan masalah berkaitan teknologi berkaitan Komunikasi dan IT disini. Mungkin ada rakan-rakan  yang lain tahu bagaimana hendak membantu korang.

    Moderator: LuncaiGreat
    34 Topics
    353 Posts
    Hirens bootcd 9....
    Mon 29 Sep 2008, 9:55 am
    ibnu_laden View latest post
  • English Zone


    In this board all you have to do is, post new topic in English, I repeat in English, create new topic, reply to topic and share your idea in English.You can post anything.So, use this section as a benchmark to develope and improve your writing and communicating skills...

    Moderator: ibnu_laden
    13 Topics
    97 Posts
    Speak out loud!!...
    Thu 27 Nov 2008, 3:33 pm
    ibnu_laden View latest post
  • World of Commercing


    Di dalam section ni korang boleh bincang segala macam hal dalam dunia perdagangan ni,kat sini gak kita boleh berkongsi pelbagai ilmu dan maklumat dari segi pelaburan, pasaran saham, hartanah, unit trust, e-commercing, keusahawanan, perniagaan serta pelbagai lagi perkara yang sinonim dengan dunia perdagangan ni.
    Moderator: zackmuska
    9 Topics
    59 Posts
    Pandangan korang...
    Mon 29 Sep 2008, 10:06 am
    ibnu_laden View latest post
  • Islamic (RENUNGAN & PEDOMAN)


    Kalau korang mempunyai apa sahaja informasi berkaitan agama Islam dan rasa perlu dikongsikan bersama-sama dalam komuniti kita ni, kat sinilah tempatnya. Yang palingpenting, pastikan maklumat yang korang post tu adalah benar dan dari sumber-sumber yang sahih dan tidak melanggar hukum syarak.
    Moderator: bob_xtremist
    81 Topics
    191 Posts
    Tidur Mengikut S...
    Mon 29 Jun 2009, 11:58 am
    qaleq View latest post
  • Lepas Geram!!!


    Kat sini korang boleh melepaskan apa saja yang korang rase nak lepas kan..Ayat hendaklah ditapis dahulu..agar tidak mendatangkan rasa ketidakselesaan pengguna lain...Jika melanggar akta yang telah ditetapkan,pengguna akan di BAN!!

    Moderator: TheSubtleArts
    10 Topics
    429 Posts
    aku memnag xpuas...
    Mon 06 Jul 2009, 12:49 pm
    qaleq View latest post
  • Outside of Alumni

    Topics
    Posts
    Last Posts
  • Download Zone - (Pautan/Link ) sahaja


    Kat sini korang leh post link url free things yg korang rasa boleh dikongsi bersama..Share is care.


    Moderator: TheSubtleArts
    3 Topics
    70 Posts
    Banyak gila..kor...
    Fri 31 Oct 2008, 8:07 am
    ibnu_laden View latest post
  • Apa-apa sahaja


    Korang leh post & buka topic yang xde kene mengena dgn Alumni.

    Moderator: ikillmyjuliet
    36 Topics
    310 Posts
    Lirik Lagu kt si...
    Mon 29 Jun 2009, 11:44 am
    qaleq View latest post
  • Hiburan


    Kat sini korang blh post tentang performing act kat Malaysia ni mainstream or Underground(mostly me..), x kira la korang asal mana, kat mana Concert, Gig atau Jamming Session will be held,atau segala macam infomasi dalam dunia hiburan tanahair kita..Just Post kat sini ok..Love the Music.

    Moderators: TheSubtleArts, ikillmyjuliet
    10 Topics
    112 Posts
    Sape Bakal Juara...
    Tue 28 Jul 2009, 10:39 am
    qaleq View latest post
  • Sukan dan Riadah


    Sukan..takde section sukan tak de la plak nanti review pasal segala macam hal tentang dunia sukan,so dalam section ni korang boleh bercerita pasal sukan..oopps tak lupa jugak aktiviti atau riadah yang korang nak ceritakan..so kat sini la tempatnya..

    5 Topics
    82 Posts
    Wujudkan kelab S...
    Mon 29 Jun 2009, 11:35 am
    qaleq View latest post
  • Healthy Lifestyle


    Anything about health goes here....sumber rujukan kesihatan..
    20 Topics
    50 Posts
    Petua Awek Muda....
    Mon 29 Jun 2009, 11:41 am
    qaleq View latest post
  • Iklan


    Korang boleh post segala mcm iklan..Aktiviti, perkahwinan, pertunangan, kerja kosong dan sebagainya..Di sini lah tempatnya.
    Moderators: TheSubtleArts, ikillmyjuliet
    11 Topics
    93 Posts
    belajar silat???...
    Thu 23 Jul 2009, 10:18 am
    qaleq View latest post
  • Kaled..Oh Kaled


    Ruangan yang disediakan khas untuk kaled world....so kat sini macam2 info yang berguna or vice versa diletakkan...WORLD!!!!!!!!! Up skali...

    Moderator: qaleq
    84 Topics
    140 Posts
    Citer tentang ML...
    Mon 06 Jul 2009, 12:57 pm
    qaleq View latest post
  • Arkib PeaMerS


    Segala topik-topik perbincangan yang yang tiada reply dan tidak aktif lagi akan dikunci (locked) dan dipindahkan ke sini. Oleh yang demikian, rajin-rajin lah skodeng ke arkib ni untuk mencari topik-topik yang berkaitan sebelum membuka topik yang baru ye...
    39 Topics
    518 Posts
    GATHERING BULAN ...
    Mon 16 Jun 2008, 2:52 pm
    TheSubtleArts View latest post
  • Galeri

    Topics
    Posts
    Last Posts
  • Gambar


    Berkongsi gambar aktiviti korang,tak kira la mase dah habis poli ke,masa kat poli ke..janji ada kene-mengena dgn poli.
    4 Topics
    199 Posts
    Gambo Gathering ...
    Mon 29 Sep 2008, 11:07 am
    ibnu_laden View latest post
  • Audio


    Share is care, kongsi @ request la korang punye fav band,artist,lagu dan sebagainya...

    4 Topics
    68 Posts
    Siapa peminat NI...
    Wed 09 Jul 2008, 1:16 pm
    qaleq View latest post
  • Video (Links)


    Sila upload video korang di laman hosting seperti youtube dan sebagainya.. Bagi mengelakkan masalah traffic disini.. Kerjasama amat dihargai.

    Moderator: TheSubtleArts
    5 Topics
    38 Posts
    Video Best
    Tue 23 Sep 2008, 11:43 am
    ibnu_laden View latest post
Who is online?

In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest
Most users ever online was 53 on Sat 07 May 2011, 10:49 pm

Registered Users: None


No users have a birthday today
Users with a birthday within the next 30 days: akmal (28), akmal89 (28), amal (28), amal89 (28), aswad (33), azroy (28), buckelhead (32), castello (30), crazy nuts (28), EaGLe DeAd (32), Entah (99), ibnu_laden (32), jozey (30), LuncaiGreat (31), naomi (30), RoY (28), Sheikh muzaffar (30), shuk (33)

Legend :   [Administrator ]   [ Moderator ]

Our users have posted a total of 8027 messages

We have 94 registered users

The newest registered user is pR!nCeSz dAyAnA


  • New postsNew posts
  • No new postsNo new posts
  • Forum is lockedForum is locked